www.lakasszerviz.net

Lakáselosztó csere

Miért van szükség a lakás elosztótáblájának cseréjére?

Lakásunk villamos vezetékhálózatának központi része az biztosítéktábla. Innen indul a lakásban található összes elektromos eszköz vezetéke, itt van a legnagyobb áramterhelés. Itt kapnak helyet többek között a lakásáramkörök túláram védelmei, /kismegszakítók/ és az éritésvédelmi relé. A túláramvédelem esetében a régi olvadó biztosítékot kép felváltotta a kismegszakító kép. Előbbit túláram esetén mindig cserélni kellett, addig az utóbbi egy gomb visszanyomásával újra üzembe lehet állítani.  Olvadó biztosítékot ma már lakásoknál nem alkalmazzuk. A velük szerelt biztosíték táblák már elavultaknak számítanak. Elavultságukat jelzi, hogy a lakástüzek jelentős része itt keletkezik. kép Más a helyzet az érintésvédelmi relével.

Mi az éritésvédelmi relé?

Érintésvédelmi relé /fi-relé/ egy olyan eszköz, mely hibaáram /pl.: testzárlat/ esetében az elektromos készüléket leválasztja a hálózatról, megelőzve ezzel a villamos baleseteket.

Miért van rá szükség?

Ennek megléte régen épült lakóházak esetében nem volt kötelező. Ma már szabvány írja elő a beszerelését. Érintésvédelmi relé hiányában áramütéses baleset esetében több időt töltünk az áramkörben, több időn keresztül folyik rajtunk nagyobb áram, mint ha az beépítésre került volna. Minél több időn keresztül folyik az emberi testen keresztül villamos áram, annál nagyobb az kockázata, hogy az áramütéses baleset maradandó károsodással, vagy halállal fog végződni.

 

Villanyszerelés munkadíjak

 Villany főzőlap, sütő, villanytűzhely

Villany főzőlap, sütő, villanytűzhely beüzemelés 11.000 Ft
Tápkábel kiépítése csatornában 3.000 Ft/m
Áramkor kiépítése leválasztó kapcsolóval, 1f esetén meglévő biztosíték táblába 11.000 Ft
Áramkor kiépítése leválasztó kapcsolóval, 3f esetén meglévő biztosíték táblába 22.000 Ft

Biztosíték tábla csere

Biztosítéktábla csere 19.000 Ft
Fi relé beépítés 1f esetén 12.000 Ft
Fi relé beépítés 3f esetén 14.000 Ft
Túfeszültség védelem 1f esetén 25.000 Ft-tól
Túfeszültség védelem 3f esetén 75.000 Ft-tól
   
   
   
   
   

 

Real time web analytics, Heat map tracking